Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 23.06.2025
- Śniadanie Bułka kajzerka z masłem, polędwica sopocka, sałata, pomidor malinowy, ogórek zielony, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, młoda marchewka
- Obiad Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty z mięsem i młodymi ziemniakami, makaron kokardki z białym serem i sosem ze świeżych truskawek, kompot z leśnej mieszanki, woda mineralna
- Podwieczorek Angielka z masłem, pasztet kremowy drobiowy, ogórek małosolny, kakao na mleku, herbata z owoców leśnych, woda mineralna
WTOREK 24.06.2025
- Śniadanie Płatki owsiane górskie na mleku, chałka z masłem, herbata z cytryną, banan
- Obiad Rosół z makaronem, natką i mięsem, potrawka z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, kompot śliwkowy, woda mineralna
- Podwieczorek Chleb firmowy i żytni z dynią z masłem, krakowska parzona, pomidor malinowy, ogórek zielony, papryka, kawa inka na mleku, herbata pomarańczowa, woda mineralna
ŚRODA 25.06.2025
- Śniadanie Bułka kajzerka z masłem, filet indyczy parzony, sałata, pomidor malinowy, ogórek zielony, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, arbuz
- Obiad Botwinka z mięsem i młodymi ziemniakami, karczek w przyprawach pieczony w sosie własnym, kasza pęczak, surówka: ogórek małosolny, kompot wiśniowy, woda mineralna
- Podwieczorek Budyń śmietankowy na mleku, biszkopty z galaretką i czekoladą, woda mineralna
CZWARTEK 26.06.2025
- Śniadanie Angielka z masłem, żółty ser, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryną, sok jabłko - pomarańcza
- Obiad Zupa pomidorowa z ryżem i mięsem, kotlet mielony z mięsa drobiowo - wieprzowego, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z nowalijek (biała kapusta, ogórek zielony i małosolny, rzodkiewka), kompot owocowy, woda mineralna
- Podwieczorek Chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, ciepłe parówki cielęce, łagodny ketchup, mleko, herbata z limonką, woda mineralna
PIĄTEK 27.06.2025
- Śniadanie Bułka kajzerka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, melon miodowy
- Obiad Zupa kalafiorowa z mięsem i młodymi ziemniakami, filet rybny w sosie śmietanowo – koperkowym z serkiem mascarpone i makaronem razowym, kompot z owoców leśnych, woda mineralna
- Podwieczorek Chleb firmowy i dworski z masłem, sałata, szynka z wędzarni, pomidor malinowy, ogórek małosolny, bawarka, herbata z limonką, woda mineralna.
Alergeny:
MLEKO, GLUTEN, SOJA, SELER, JAJA, RYBA, ORZECHY, KAKAO
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.