Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 21.04.2025
Poniedziałek Wielkanocny
WTOREK 22.04.2025
- Śniadanie Chleb firmowy i żytni dyniowy z masłem, polędwica z beczki, pomidor malinowy, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, sok pomarańczowy
- Obiad Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami, makaron kokardki z białym serem półtłustym, cukier z cynamonem, kompot truskawkowy, woda mineralna
- Podwieczorek Angielka z masłem, ciepłe parówki z szynki, łagodny ketchup, bawarka, herbata owocowa, woda mineralna
ŚRODA 23.04.2025
- Śniadanie Angielka z masłem, żółty ser, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryną, jabłko
- Obiad Zupa pomidorowa z mięsem i ryżem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka: marchewka z jabłkiem, kompot z owoców leśnych, woda mineralna
- Podwieczorek Chleb zwykły i żytni z ziarnem z masłem, pasta z jaj i wędzonej makreli, kawa inka na mleku, herbata z limonką, woda mineralna
CZWARTEK 24.04.2025
- Śniadanie Bułka kajzerka z masłem, szynka wędzona, sałata, pomidor malinowy, ogórek zielony, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, banan
- Obiad Zupa ziemniaczana z mięsem, gulasz z szynki w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska, surówka: ogórek małosolny, kompot wiśniowy, woda mineralna
- Podwieczorek Kasza manna na mleku, mus z borówek, ciastka iglaki, herbata miętowa, woda mineralna
PIĄTEK 25.04.2025
- Śniadanie Angielka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, jabłko
- Obiad Zupa neapolitańska z makaronem i mięsem, pieczony filet z miruny, ziemniaki z koperkiem, surówka: kiszona kapusta, kompot śliwkowy, woda mineralna
- Podwieczorek Bułka kajzerka z masłem, szynka gospodarza, pomidor malinowy, ogórek małosolny, bawarka, herbata brzoskwiniowa, woda mineralna.
Alergeny:
MLEKO, GLUTEN, SOJA, SELER, JAJA, RYBA, ORZECHY, KAKAO
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.