Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK  21.04.2025

Poniedziałek Wielkanocny

WTOREK  22.04.2025

  • Śniadanie Chleb firmowy i żytni dyniowy z masłem, polędwica z beczki, pomidor malinowy, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, sok pomarańczowy
  • Obiad Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami, makaron kokardki z białym serem półtłustym, cukier z cynamonem, kompot truskawkowy, woda mineralna
  • Podwieczorek Angielka z masłem, ciepłe parówki z szynki, łagodny ketchup, bawarka, herbata owocowa, woda mineralna

ŚRODA  23.04.2025

  • Śniadanie Angielka z masłem, żółty ser, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryną, jabłko
  • Obiad Zupa pomidorowa z mięsem i ryżem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka: marchewka z jabłkiem,  kompot z owoców leśnych, woda mineralna
  • Podwieczorek Chleb zwykły i żytni z ziarnem z masłem, pasta z jaj i wędzonej makreli, kawa inka na mleku, herbata z limonką, woda mineralna

CZWARTEK  24.04.2025

  • Śniadanie Bułka kajzerka z masłem, szynka wędzona, sałata, pomidor malinowy, ogórek zielony, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, banan
  • Obiad Zupa ziemniaczana z mięsem, gulasz z szynki w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska, surówka: ogórek małosolny, kompot wiśniowy, woda mineralna
  • Podwieczorek  Kasza manna na mleku, mus z borówek, ciastka iglaki, herbata miętowa, woda mineralna

PIĄTEK  25.04.2025

  • Śniadanie Angielka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, jabłko
  • Obiad  Zupa neapolitańska z makaronem i mięsem, pieczony filet z miruny, ziemniaki z koperkiem, surówka: kiszona kapusta, kompot śliwkowy, woda mineralna
  • Podwieczorek  Bułka kajzerka z masłem, szynka gospodarza, pomidor malinowy, ogórek małosolny, bawarka, herbata brzoskwiniowa, woda mineralna.

Alergeny:

MLEKO, GLUTEN, SOJA, SELER, JAJA, RYBA, ORZECHY, KAKAO

Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.